Kenan renovirao radnju pa ga izbacili iz nje: “Ugovor potpisao da Skakom na 3 godine”

Kenan renovirao radnju pa ga izbacili iz nje: “Ugovor potpisao da Skakom na 3 godine”


Sarajevski poduzetnik Kenan Erović koji je sa svojom suprugom Sarom Kasum-Erović prodavao bombone i slatkiše dožio je neugodnost tokom današnjeg dana.

Ispred radnje u kojoj je bio pod kirijom, istjerali su ga zakupci sa kojima je potpisao ugovor. Riječ je o porodici Skaki koja dugi niz godina koristi ovaj općinski objekat.

Treba napomenuti da ni Abdulah kao ni Mehmed Skaka nisu vlasnici navedenog objekta nego Općina Stari Grad a općinsko vijeće daje saglasnost može li zakupac dali trećem licu poslovni objekat.

– Mehmed je vlasnik Sarajburse i on je izdao mojoj supruzi radnju u periodu od tri godine, a sve je uradio na način da je išao preko Abdulaha. Abdulah je potpisao taj ugovor uz priču da će njemu amidža dati firmu kada mu Općina produži ugovor.

Općina mu je produžila ugovor 25. jula. Tada kreću na nas pritisci da će da nas izbace i svim radnicima su dali otkaz kako bi očistili firmu. Uzimaju nam biznis, uzimaju mi hljeb – kaže Erović te dodaje da je u biznis uložio više od 100.000 KM.

Tokom današnjeg dana policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo PS Stari Grad su sa zaštitarskom agencijom AA i promijenili brave na objektu kako Kenan a ni njegova supruga ne bi mogli pristupiti istom.

– Pitao sam ih šta rade, jer je to opasan čovjek, ima zaštitarsku agenciju iza sebe. Počeo sam da drhtim, žele da me izbace, a dobili su u petak raskid ugovora od strane Općine.

Mi smo sa Skakinom kompanijom imali ugovor o zajedničkom ulaganju – istakao je Erović.

Nastavak priče pogledajte u video klipu na Avazovom kanalu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija