Roditelji u Banovićima održavaju regionalni put kako bi djeca išla u školu: “Održavamo i školu”

Roditelji u Banovićima održavaju regionalni put kako bi djeca išla u školu: “Održavamo i školu”


U banovićkoj zajednici Tulovići, roditelji su pokazali izuzetnu posvećenost obrazovanju svoje djece pokrećući inicijativu za unapređenje sigurnosti na regionalnom putu i poboljšanje uslova u školi piše Crna-Hronika.

Naime, roditelji su se organizovali kako bi održavali i popravili regionalni put kojim djeca svakodnevno putuju u školu, čime nastoje osigurati njihovu bezbjednost. Riječ je o regionalnom putu R471 Banovići – Lukavac. Također na ovoj lokaciji se nalazi put bez trotoara tako da se djeca moraju kretati po saobraćajnoj cesti. Nažalost na ovom dijelu puta ne postoji znak “Škola u blizini” niti bilo kakvo drugo upozorenje za vozače.

U okviru ove inicijative, roditelji su započeli prikupljanje sredstava za radove na putu, uključujući popravke oštećenih dijelova i čišćenje uz put.

“Naša djeca zaslužuju da putuju sigurno, bez brige o lošim uslovima na putu,” rekao je jedan od organizatora. “Svi smo se složili da je ovo nešto što moramo riješiti zajedno.”

Pored toga, roditelji su se angažovali i na unapređenju uslova u školi. Planiraju se radovi na krečenju učionica, generalnom čišćenju i drugim potrebnim renoviranjima kako bi školski prostor bio ugodniji i funkcionalniji za učenike. Za ove aktivnosti također se organizuje prikupljanje sredstava, a zajednica se pokazala izuzetno spremnom da podrži ovu plemenitu misiju.

“Od sredstava koje roditelji prikupe se okreči škola, uređuje dvorište, mijenja stolarija. Postavlja se pitanje A šta onda radi ministarstva koja su plaćena da to rade?

Ovaj primjer kolektivne odgovornosti i brige za obrazovanje pokazuje kako zajednica može igrati ključnu ulogu u stvaranju boljih uslova za svoje najmlađe članove. Inicijativa roditelja iz Banovića ne samo da poboljšava sigurnost i uslove za učenike, već i pokazuje snagu zajedništva i zajedničkog djelovanja.

Pogledajte fotografije.

POGLEDAJ GALERIJU


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija