Foto: WH International Services
Naučili smo živjeti od donacija: Beč poklonio dva specijalna vozila sarajevskim vatrogascima

Naučili smo živjeti od donacija: Beč poklonio dva specijalna vozila sarajevskim vatrogascima


Grad Beč nastavlja pružati podršku Sarajevu kroz vrijedne donacije vatrogasne opreme, čime dodatno jača kapacitete i sigurnost vatrogasnih službi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Dvije specijalne vatrogasne jedinice, opremljene za najzahtjevnije intervencije, svečano su predane sarajevskim vatrogascima na ceremoniji u Beču, uz prisustvo gradonačelnika Michaela Ludwiga i ostalih visokih predstavnika dviju država.

Vatrogasna vozila, koja su prethodno korištena u Vatrogasnoj i službi za zaštitu od katastrofa Beča, izuzetno će povećati efikasnost i sposobnost brzog reagovanja u slučajevima požara i drugih nesreća. Opremljena naprednim tehnologijama, vozila su dizajnirana tako da maksimalno olakšaju zadatke vatrogasaca na terenu.

Gradonačelnik Ludwig i Peter Hanke, član bečke gradske vlade, naglasili su važnost međunarodne saradnje i razmjene iskustava, što je ključno ne samo za poboljšanje uslova rada vatrogasnih jedinica, već i za sigurnost građana.

Kao znak dugogodišnje i plodne saradnje, ovaj najnoviji gest gradonačelnika Ludwiga nadovezuje se na seriju donacija koje datiraju još od 1997. godine.

Dženan Brkanić, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite (KUCZ KS), izrazio je veliku zahvalnost Beču za kontinuiranu podršku, ističući kako su donirana vozila neprocjenjiva u realizaciji tekućih i budućih operacija.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija