Foto: ATV
Traži se pritvor za dilere Vladimira Sumonju (34) i Luku Panića (27)

Traži se pritvor za dilere Vladimira Sumonju (34) i Luku Panića (27)


Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Vladimiru Sumonji (34) i Luki Paniću (27) iz Banjaluke, osumnjičenima za trgovinu drogom i napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja osumnjičenih lica uputio je dana 04.09.2024.godine, prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni Vladimir Sumonja, iz Banja Luke, počinio krivično djelo Neovlaštena porizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 2.i 1. KZ RS i krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 308. stav 1. KZ RS, a osumnjičeni Luka Panić, iz Banja Luke, krivična djela Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 2. i 1. KZ RS i krivično djelo Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz člana 306. stav 1. KZ RS, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Filmska potjera u Banjaluci: Muškarci od policije bježali u Audiju, pokušali drogu baciti u Vrbas

Osumnjičena lica su u toku 2024.godine pa do dana 02.09.2024.godine, neovlašteno radi prodaje držali i prenosili supstance koje su proglašene za opojne droge.

U ulici Kozarskoj, Grad Banja Luka, dana 02.09.2024. godine, oko 12.40.časova, prvoosumnjičeni je napao policijske službenike MUP-a RS, koji su u to vrijeme bili na dužnosti i preduzimali službenu radnju zaustavljanja i kontrole vozila na način da je svojim vozilom kojim je upravljao udario u službeno vozilo MUP-a RS, a drugoosumnjičeno lice je upotrebom sile, odnosno fizičke snage sprečavao policijske službenike MUP-a RS u preduzimanju radnji dokazivanja.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo shodno odredbi člana 197. stav 1. tačka a. b. i v. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnom suda u Banja Luci.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija