Poznati doktor prozvao premijera i ministre u Vladi USK zbog političkog iskorištavanja prvačića

Poznati doktor prozvao premijera i ministre u Vladi USK zbog političkog iskorištavanja prvačića


Dr. Goretić prozvao premijera i ministre u Vladi USK zbog političkog iskorištavanja prvačića

Dr. Ermin Goretić, specijalista otorinolaringolog na Odjelu uho, grlo, nos u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, izazvao je lavinu reakcija i uzburkao krajišku javnost nakon što je na svom zvaničnom Facebook profilu prozvao premijera Unsko-sanskog kantona Nijaza Hušića, ministra obrazovanja Denisa Osmankića i ministra finansija Danka Jakšića zbog njihovog prisustva na prvom školskom danu u Osnovnoj školi Harmani 2 u Bihaću.

U svom emotivnom statusu, Goretić je opisao kako se svečana atmosfera prvog dana škole, koja je započela himnom Bosne i Hercegovine u izvedbi učenika, brzo pretvorila u politički skup.

“Sve je tako svečano i na trenutak idilično. Himna BiH u izvedbi učenika škole… Divno kratko obraćanje direktorice i… Odjedanput FUJ! Pretvori se taj dan u politički skup!” napisao je dr. Goretić.

On je dalje opisao dolazak premijera Unsko-sanskog kantona i dvojice ministara na pozornicu, gdje su se fotografisali i kratko obavijestili prisutne da su osigurali knjige za učenike.

“Njima se tu malo aplaudiralo, pa im se malo pjevalo, i dobili su po simboličnu košaricu paprika, luka i krompira iz uzgoja učenika škole! Onda su otišli! Mnogi su ostali zgroženi, da se ne lažemo,” dodao je Goretić.

Njegov status izazvao je podijeljene reakcije na društvenim mrežama. Dok su neki podržali dr. Goretića, naglašavajući da političari često koriste ovakve događaje za vlastitu promociju, pristalice premijera i ove Vlade Unsko-sanskog kantona su branili prisustvo zvaničnika, tvrdeći da je to znak podrške obrazovanju i važnosti prvog školskog dana.

Zvanične reakcije iz Vlade Unsko-sanskog kantona još uvijek nema, ali izvori bliski premijeru Hušiću navode da su u taboru SDA USK zgroženi ovakvim reakcijama NES-ovog ljekara čiji status je bio brutalno otvoren i direktan bez imalo milosti ili stida.

Ovaj slučaj otvara važnu raspravu o granicama između politike i obrazovanja, te potrebi da se zaštite djeca od bilo kakve političke manipulacije, ali isto tako ukazuje na vječiti problem na bh. političkoj sceni a to je iskorištavanje javnih događaja za prikupljanje političkih poena bilo na pozitivan način kao što je fotografisanje ili na negativan način poput žustrih kritika i (pro)političkih okršaja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija