Faruk Suljović na pragu pobjede: Humanitarni triatlon do grčkog Olimpa u završnoj fazi

Faruk Suljović na pragu pobjede: Humanitarni triatlon do grčkog Olimpa u završnoj fazi


Faruk Suljović, 22-godišnji student iz Sarajeva, na pragu je završetka izuzetno zahtjevnog triatlona koji je započeo 25. avgusta s ciljem prikupljanja novca za teško oboljele građane Bosne i Hercegovine. Suljović, koji je krenuo iz glavnog grada BiH ka grčkom Olimpu, navodi da je pobjeda blizu, s posljednjih 150 kilometara do grada Litochoro, koji se nalazi u podnožju planine Olimp.

„Pobjeda je blizu, još samo 150 kilometara do Litochora. Koliko će ova pobjeda biti velika zavisi od bosanskohercegovačke javnosti, koja će svojim donacijama odrediti značaj ovog humanitarnog triatlona“, rekao je Suljović. Danas je završio jedanaesti dan svog poduhvata i trenutno se nalazi u gradu Kozani u Grčkoj, gdje je stigao iz Kastorie.

„Pretrčao sam prvih 20 kilometara, a zatim biciklirao 50 kilometara“, dodao je.

Suljović se priprema za posljednju dionicu trčanja i bicikliranja, koja ukupno iznosi 150 kilometara.

„Ova dionica je najduža i najzahtjevnija, i ostavio sam je za kraj kako bi predstavljala veliko finale i izazov“, objasnio je. Finalni uspon na planinu Olimp planiran je za petak, ali će zbog loše vremenske prognoze biti pomjeren za jedan dan. „Uspon, koji je predviđen da traje dva dana, morat ćemo preći za jedan dan“, dodao je Suljović za BHRT.

Pozvao je bosanskohercegovačku javnost da podrži njegovu misiju kupovinom kilometara. Ovaj mladi Sarajlija, koji je sa nepunih deset godina izgubio oca koji nije preživio rak, posvetio je svoj triatlon oboljelima kojima je potrebna pomoć.

Planirano je da ukupni put traje 14 dana kroz pet država – Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Sjevernu Makedoniju i Grčku. Na kraju će istrčati 240 kilometara, voziti bicikl 600 kilometara i imati nekoliko preplivanih kilometara. Dionica je izuzetno zahtjevna, s brdovitim terenom koji simbolizira težak put liječenja osoba sa teškim oboljenjima.

Suljoviću se na putu pridružio tim koji uključuje fotografa, planinara i koorganizatora projekta, koji će osigurati da sve prođe prema planu. Za podršku Faruku, donacije se mogu uputiti putem internet platforme, trajnog humanitarnog broja Fonda za liječenje 17021 (2 KM po pozivu), ili na žiro račun sa naznakom „Farukovi kilometri“. Sva prikupljena sredstva idu u Fond za liječenje Udruženja Pomozi.ba.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija