Foto: Index.hr
Ubica žene prije dvije sedmice prijavljen za porodično nasilje

Ubica žene prije dvije sedmice prijavljen za porodično nasilje


71-godišnjak je oko 15 sati stigao u Zemljakovu ulicu i uputio se pred zgradu u čijem je hodniku iz vatrenog oružja ubio 60-godišnju žensku osobu. Uviđaj na dvije lokacije još traje, a policija je ogradila auto.

Dnevnik Nove TV saopštio je o detaljima zločina koji se dogodio danas u zagrebačkom naselju Sopot. Podsjetimo, u zgradi je pronađena ubijena žena, dok je muškarac, koji je počinio samoubojstvo, pronađen u automobilu na ulazu u zgradu.

Reporter Dnevnika Nove TV saznao je da je riječ o porodičnom nasilju te je razgovarao sa stanovnicima Sopota. Prema riječima komšija, muškarac i žena su bivši supružnici.

Novinar je javio kako je policija prema muškarcu postupala 23. avgusta, kada su ga prijavili za porodično nasilje. Traženo je određivanje istražnog zatvora, no sud mu je izrekao tek mjeru zabrane približavanja.

S obzirom na to da ovom muškarcu to nije prvi nasilni čin, postavlja se pitanje što su sudovi i centri za socijalnu pomoć u ovom slučaju radili. Uviđajem bi se trebalo utvrditi što je bilo okidač ovog zločina.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija