Foto: Ilustracija/Arhiva
Državljanka Srbije protjerana iz BiH: Razlog veza sa radikalnim selefistima

Državljanka Srbije protjerana iz BiH: Razlog veza sa radikalnim selefistima


Državljanki Srbije, M.N. (40), izrečena je zabrana ulaska u Bosnu i Hercegovinu na pet godina, nakon što je proglašena prijetnjom po nacionalnu sigurnost.

Pripadnici Službe za poslove sa strancima, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, u okviru pojačanih kontrola stranaca, pronašli su je u Sarajevu.

Ona je, kako je rečeno iz Službe za poslove sa strancima, proglašena prijetnjom po nacionalnu bezbjednost BiH te joj je izrečena mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na period od pet godina.

Prema službenim informacijama, povezuje se s radikalnim sljedbenicima selefizma.

Protiv nje je donesena mjera protjerivanja, a trenutno se nalazi u Imigracionom centru dok se ne realizira njeno udaljenje iz zemlje. Služba nastavlja intenzivne aktivnosti kontrole stranaca radi zaštite sigurnosti BiH.

“Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane aktivnosti iz svoje nadležnosti u vezi kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim djelovanjem davati puni doprinos zaštiti bezbjednosti BiH”, rekli su u svom saopćenju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija