Foto: Ilustracija
Nije puno trebalo da iz SNSD-a odgovore Konakoviću: FBiH će se urušiti, a RS nikad stabilnija

Nije puno trebalo da iz SNSD-a odgovore Konakoviću: FBiH će se urušiti, a RS nikad stabilnija


Nakon izjave Elmedina Konakovića, predsjednika Naroda i pravde (NiP) i državnog ministra vanjskih poslova, o postupcima Milorada Dodika, predsjednika entiteta RS i lidera SNSD-a, uslijedila je žestoka kritika iz redova SNSD-a. Radovan Kovačević, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH i član SNSD-a, nije štedio riječi kritikujući Konakovićevu politiku.

Kovačević je izjavio kako je očekivao da će Konaković, kao federalni ekvivalent Milorada Dodika, unaprijediti situaciju u Federaciji BiH, pružajući građanima osjećaj ponosa i pripadnosti.

Međutim, prema njegovim riječima, Konaković je samo nastojao nadmašiti Bakira Izetbegovića, lidera SDA.

“Mislili smo da ministar vanjskih poslova i lider Trojke Elmedin Konaković ima ambiciju da poput predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u RS-u, donese istinski boljitak građanima Federacije, osjećaj ponosa i pripadnosti u FBiH i bude “federalni Dodik”, ali se ispostavilo da mali Dino samo želi da bude veći Izetbegović od Bakira”, izjavio je Kovačević.

Dalje, Kovačević je komentirao Konakovićevu izjavu da Dodik “gubi od BiH 3:0”, podsjećajući na slične kritike koje su nekad iznosili i drugi političari poput Zlatka Lagumdžije i Harisa Silajdžića, koji su, kako tvrdi, sada zaboravljeni.

“FBiH je politički urušena zbog neuspjeha Trojke i SDA da ispune očekivanja građana, dok je RS primjer političke stabilnosti i uspješnog vođenja bez većih problema,” zaključio je Kovačević, ističući kontrast između dva entiteta.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija