Poziv za prijave na pripravničke pozicije u UIO: Rok za prijavu do 17. septembra

Poziv za prijave na pripravničke pozicije u UIO: Rok za prijavu do 17. septembra


Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine uputila je poziv mladim i obrazovanim kandidatima da se prijave na javni oglas za prijem 50 pripravnika.

Prijave su otvorene do 17. septembra, a pozicije su namijenjene diplomiranim pravnicima, ekonomistima i inženjerima različitih specijalnosti.

Pripravnici će svoje praktične vještine razvijati u Glavnoj kancelariji UIO u Banjoj Luci i u četiri regionalna centra: Banja Luka, Sarajevo, Tuzla i Mostar.

Ovaj potez UIO dolazi kao odgovor na nedavni odlazak velikog broja službenika iz institucije, što je izazvalo potrebu za novim kadrovima koji će preuzeti ključne poslovne procese.

Trenutno, Uprava za indirektno oporezivanje raspolaže s 2.365 zaposlenih na ukupno 3.319 odobrenih radnih mjesta, što ukazuje na nedostatak kadra, posebno s obzirom na visoku starosnu strukturu postojećih službenika.

Planirano je da pripravnici, kroz godinu dana, steknu potrebno iskustvo za samostalni rad i polaganje javnih ispita, čime će biti osposobljeni za preuzimanje odgovornosti u ključnim segmentima indirektnog oporezivanja. Uprava također planira raspisati još dva javna oglasa do kraja godine kako bi dodatno popunila slobodna radna mjesta.

Detaljne informacije o uslovima prijema i samom procesu prijave dostupne su na portalu Uprave za indirektno oporezivanje, gdje se kandidati mogu detaljnije informisati o ovoj prilici za zapošljavanje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija