Operacija “Landfill” završena: Uhapšeni su ključni osumnjičeni

Operacija “Landfill” završena: Uhapšeni su ključni osumnjičeni


Federalna uprava policije izvela je danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona obimnu operaciju pod nazivom “Landfill”, ciljajući koruptivne radnje u projektima izgradnje autoceste.

U ovoj akciji, koja je bila usmjerena na suzbijanje korupcije i pratećih krivičnih djela, uhapšeno je nekoliko osumnjičenih.

Operacija “Landfill” obuhvatila je temeljite pretrese devet lokacija u tri kantona: Zeničko-dobojskom, Sarajevskom i Posavskom.

U toku dana, uhapšeno je pet osoba, među kojima su E.V. iz Sarajeva rođen 1965. godine, M.N. iz Žepča rođen 1989. godine, B.Z. iz Odžaka rođen 1988. godine, R.K. iz Sarajeva rođen 1973. godine i M.M. iz Sarajeva rođen 1975. godine.

Iz Federalne uprave policije saopćeno je: “Ova akcija je rezultat dugotrajne i temeljite istrage koja je imala za cilj razotkrivanje organizovanih aktivnosti koje su dovele do zloupotrebe službenih ovlaštenja i pranja novca.”

Dodaju i da su “osumnjičeni pod istragom zbog učešća u koruptivnim radnjama vezanim za izgradnju dionice autoputa, a njihova kriminalna aktivnost nanijela je veliku štetu državnim institucijama i građanima.”

Nakon završene obrade u prostorijama Federalne uprave policije, osumnjičeni će biti predati Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na daljnje postupanje.

Među uhapšenima su i neka poznata imena, poput Elmedina Volodera, Marina Nikolića iz Žepča, Borisa Zekića iz Orašja, te Reufa Kadrića, zaposlenika Autocesta FBiH i privatnika iz Sarajeva, Mustafe Musabegović



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija