Milena i Eldar upoznali se nakon 28 godina: Saznali da su brat i sestra

Milena i Eldar upoznali se nakon 28 godina: Saznali da su brat i sestra


Nakon 28 godina, Eldar Nurković iz Sarajeva i Milena Dobraš saznali su na nevjerovatan način da su zapravo brat i sestra.  Ova priča počinje, kada je žena donijela malu djevojčicu i izjavila: „Dobar dan, gospođo. Ništa mi ne treba od vas, samo želim vašem mužu da kažem da ima još jedno dijete“.

Nakon četiri godine, muž porodice Nurković otkriva supruzi da djevojčica nije bila greška već da njihov sin Eldar ima rođenu sestru iz veze iz prošlosti.

„Moj otac je bio profesor u Beogradu, a mama doktor. Nakon što je otac saznao za svoju smrtnu bolest, pojavila se žena s djetetom i rekla mu da ima kćerku koju nije znao. Otac je umro, a majka je zadržala tajnu sve dok nisam postao punoljetan“, priča Eldar Nurković za Blic.

Kada je napunio 18 godina, Eldar saznaje o svojoj sestri i odlučuje da je potraži. „Tražio sam je tri godine preko društvenih mreža i imenika. Na kraju sam pronašao Milenu Dobraš. Nismo imali mnogo informacija, samo ime i prezime“, objašnjava Eldar.

Milena je, kada je primila Eldarovu poruku, bila u šoku. „Moja mama je bila sigurna da neću prihvatiti sestru iz nelegalne veze. Zbog toga je sve ove godine krila istinu“, kaže Eldar.

Kada su se naposlijetku sreli, susret je bio emotivan. „Kada je Milena stigla u Sarajevo, odmah smo se zagrlili. Sedam dana smo proveli zajedno, pokušavajući nadoknaditi izgubljeno vrijeme“, priča Eldar.

Eldar i Milena sada su u kontaktu i nastoje izgraditi odnos koji su propustili.

“Žao mi je što smo izgubili to vrijeme zbog nesigurnosti i predrasuda drugih. Sada imamo priliku biti porodica, a mali Konstantin, Milenin sin, nas spaja na novi način#, kaže Eldar.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija