Nakon fjaska Gratza u NiP-u, stranka odlučila podržata Tarika Jažića za načelnika Općine Centar Sarajevo

Nakon fjaska Gratza u NiP-u, stranka odlučila podržata Tarika Jažića za načelnika Općine Centar Sarajevo


Mnogo političke buke diglo se posljednja dva dana nakon što je kandidat za načelnika Općine Centar Dennis Gratz posjetio općinsku organizaciju Naroda i pravde i s njima razgovarao o podršci za načelničku poziciju.

Indikativno je to što je NiP u Centru jedina organizacija te stranke koja na neki način odudara od centrale i ne podržava kandidata kojeg podržava stranka. I to nije nova priča. Podsjetimo da je NiP prošle godine bio nadomak pokretanja procedure opoziva aktuelnog načelnika Srđana Mandića.

Zato je uoči predstojećih lokalnih izbora NiP Centar organizirao sastanke i razgovore sa svim kandidatima za načelnika spomenute općine izuzev Mandića, kojem ne žele dati podršku. Tako su obavili razgovore sa Dennisom Gratzom, Tarikom Jažićem (ZNG i Platforma za progres), Sead Srna (NES) i Hajrudinom Mulićem (Demokratska stranka BiH).

Kako Klix.ba saznaje NiP-ova podrška za načelnika na kraju će ići za kandidata Tarika Jažića i time će izbjeći da direktno podrže Srđana Mandića, ali paralelno neće podržati ni Dennisa Gratza, kao kandidata iza kojeg stoje DF, SDA i SBiH.

S druge strane očigledno je da NiP već jako dugo ima problem unutar svoje organizacije, gdje evidentno postoje dvije struje, a sve se lomi oko situacije u Općini Centar. Treba istaći da predsjednik NiP-a Elmedin Konaković otvoreno podržava Srđana Mandića.

Objavljen snimak sa sastanka Gratza i NiP-a: Konaković ga rešetao pitanjima, Ademović glumio advokata


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija