Konaković zaposlio sina od NiP-ove zastupnice u svoj kabinet

Konaković zaposlio sina od NiP-ove zastupnice u svoj kabinet


Mirza Babić, sin bivše načelnice Općine Visoko i aktuelne NiP-ove zastupnice u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Amre Babić, postao je savjetnik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića, ujedno lidera stranke NiP, informacije su koje je dobio Faktor.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH nisu odgovorili na pitanja upućena 3. septembra o tome da li će, ili je već Mirza Babić, sin bivše načelnice Visokog Amre Babić, imenovan za Konakovićevog savjetnika, za koju oblast savjetuje i koje su mu kvalifikacije.

Prema podacima dostupnim na LinkedInu, Mirza Babić od augusta je u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, a prethodno je bio šest godina i devet mjeseci u Bosna Bank Internationalu (BBI). Piše i da je magistar islamskog bankarstva.

U objavi Amre Babić na njenom Facebook profilu iz februara, uz fotografiju sa sinom, navedeno je da je “moj Mirza od danas magistar menadžmenta – Islamsko bankarstvo”.

Babić, koja je i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, također je uz fotografiju sa sinom, sredinom 2022. godine, objavila status pod naslovom “Bakire, haram ti”, u kojem je navela da je ispratila sina u EU, “trbuhom za kruhom”.

– Fakultetski obrazovanog. Sarajevski univerzitet. Šest godina staža u “islamskoj banci” – napisala je tada.

Nije potvrđeno da li je upravo taj sin našao posao kod Konakovića, no ako je suditi po fotografijama…


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija