Foto: RTV BPK
Goraždanin prokockao novac u kockarnici pa pobacao sa mosta saksije sa cvijećem

Goraždanin prokockao novac u kockarnici pa pobacao sa mosta saksije sa cvijećem


Jučer je brojne građane Goražda dočekao nimalo ugodan prizor kada su vidjeli da su na mostu Alije Izetbegovića uništene saksije sa cvijećem.

Saksije su uništene tokom noći sa srijede na četvrtak.

Kako javljaju čitatelji portala Crna-Hronika iz ovog grada, pomahnitali H.A. iz Goražda razvalio je čak 36 saksija sa cvijećem koje su bile postavljene na ogradi mosta “Alije Izetbegovića”.

Kako se nezvanično saznaje, A.H. je te noći bio u kockarnici i prokockao novac, te je svoj bijes iskalio je na nedužnom cvijeću.

Navodno je bio i pod uticajem alkohola.

Brzom reakcijom MUP-a i detaljnom analizom video nadzora sa lokalnih objekata, pomahnitali muškarac je pronađen i odmah je priznao ovo kazneno djelo.

O svemu se oglasio i MUP BPK.

“U protekla 24 sata na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prijavljeno je da na mostu “Alije Izetbegovića” – Grad Goražde, nedostaje 36 saksija sa cvijećem, iste su bile postavljene na ogradi mosta. Na mostu su ostali tragovi zemlje iz saksija, gdje je NN lice najvjerovatnije iste pobacalo u rijeku Drinu. Na lice mjesta upućena je patrola policije Policijske stanice Goražde koji su obezbjedili lice mjesta, a uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde.

Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” iz člana 293. stav 2. KZ F BiH. Rad na dokumentovanju događaja i pronalasku počinilaca je u toku”, potvrđeno je iz MUP.

Pogledajte slike sa mjesta događaja.

POGLEDAJ GALERIJU

 

Osim gubitka novca u kockarnici, A.H. će sada odgovarati i za krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija