Hrvat poginuo u nesreći u austrijskom skijalištu: “Iza sebe je ostavio suprugu i djevojčicu (1)

Hrvat poginuo u nesreći u austrijskom skijalištu: “Iza sebe je ostavio suprugu i djevojčicu (1)


54-godišnji direktor šibenskog brodogradilišta Iskra Aleš Ekar poginuo je u nesreći u austrijskom skijalištu Obertauern. Prema informacijama austrijskih gorskih spašavatelja, njegovi su prijatelji u subotu poslijepodne alarmirali službe nakon što se nije vratio sa skijanja.

Aleš Ekar bio je iskusan skijaš koji je dobro poznavao teren, rekli su njegovi prijatelji, a tog se dana uputio na skijanje izvan utabanih staza. Policija je njegovo vozilo pronašla na parkiralištu kod žičare Grünwaldkopfbahn, ali nisu znali gdje je skijao.

U akciju spašavanja i potrage krenula su 42 gorska spašavatelja, alpska policija i pripadnici jedinice spasilačkih pasa. “Uvjeti su bili jako loši, puno novog snijega nošenog vjetrom, vidljivost je bila loša, postojala je i velika opasnost od lavina”, izvijestili su spasilački timovi.

Na području Seekarecka, na nadmorskoj visini od 1987 metara, gorski spašavatelji uhvatili su signal lavinskog odašiljača (LVS). Ekarovo tijelo pronađen na dva metra dubine ispod velikog kamena, a dežurni liječnik mogao je samo konstatirati smrt.

Nije bilo znakova lavine u tom području pa se pretpostavlja da je Aleš pao s provalije tijekom uspona. Alpska policija još uvijek istražuje točan uzrok smrti, izvijestile su Slovenske novice.

Aleš Ekar, državljanin Slovenije, bio je sin Francija Ekara, strastvenog alpinista, gorskog spašavatelja i dugogodišnjeg predsjednika Planinarskog saveza. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani, a od 2019. godine bio je član uprave šibenskog brodogradilišta Iskra. Bio je oženjen Hrvaticom s Murtera, a prije nepunih godinu dana postali su roditelji djevojčice.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija