Predsjedavajuća Vijeća ministara Krišto: Plan rasta upućen Evropskoj komisiji

Predsjedavajuća Vijeća ministara Krišto: Plan rasta upućen Evropskoj komisiji


Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto, obavijestila je danas Evropsku komisiju o napretku Bosne i Hercegovine u usklađivanju s Reformskom agendom.

Ona je dodala da je poseban osvrt  urađen na dijelove koji su već postali predmet javne rasprave.

“Informirala sam Evropsku komisiju o razini usuglašenosti Refomske agende uz naglasak na sporni dio koji je uveliko već poznat i javnosti.”, izjavila je Krišto.

Također Krišto je, prilikom izjave za FENA-u, dodala da:

“Radni tim nastavlja s radom i usuglašavanjem uz svakodnevne konzultacije s Evropskom komisijom. Također, napominjem kako se ovim korakom priključujemo zemljama regije te da konačno usvajanje Lista reformi i Reformska agenda tek predstoji nakon potpisivanja Sporazuma o instrumentu i Sporazuma o zajmu, u skladu s procedurom predviđenom važećim zakonima u BiH. Bosna i Hercegovina mora nastaviti dinamiku integracijskog procesa, a onaj suštinski dio pronalaska rješenja ostaje naša odgovornost i obveza,.

Krišto će u narednim danima, zajedno s ostalim liderima Zapadnog Balkana, u Briselu nastaviti razgovore o Planu rasta i ostalim reformskim inicijativama s predstavnicima Evropske komisije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija