Fudbalski sudija želi da postane i političar: Haris Halkić postao SDA i izlazi na Izbore

Fudbalski sudija želi da postane i političar: Haris Halkić postao SDA i izlazi na Izbore


Manje od tri sedmice ostale su do održavanja lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, a na listama stranačkih kandidata našla su se brojna poznata imena.

Jedno od imena kandidata koje je privuklo pažnju nogometnih fanova u našoj državi jeste ime Harisa Halkića, koji se našao na listi kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) za Općinsko vijeće općine Sanski Most.

Halkić je već dobro poznato ime ljubiteljima Wwin lige Bosne i Hercegovine, u kojoj pravdu dijeli u posljednje dvije sezone, nakon što je dugo sudio utakmice nižih rangova bh. nogometa.

Na listi kandidata SDA Halkić je na pretposljednjem 35. mjestu.

Podsjećamo, u BiH je u toku izborna kampanja, koja će trajati do 5. oktobra, ujutro do 7 sati, kada na snagu stupa izborna šutnja. Izbori će uslijediti narednog dana.

Inače, ove sezone je Halkić sudio dvije utakmice Wwin lige BiH, i to one između Veleža i Željezničara (1:2) te Sloge Meridian i Širokog Brijega (1:0).

Na utakmici Sloge i Širokog je Halkić pokazao dva crvena kartona, a kombinovano je na pomenuta dva meča pokazao sedam žutih kartona.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija