Konaković i Čampara podržali Tursuma i Ajdinovića: Isključeni iz Stranke za BiH pa primljeni u NiP

Konaković i Čampara podržali Tursuma i Ajdinovića: Isključeni iz Stranke za BiH pa primljeni u NiP


Ministar vanjskih poslova BiH i lider NiP-a, Elmedin Konaković, i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH i potpredsjednik NiP-a, Aljoša Čampara, posjetili su općinsku organizaciju NiP Kakanj.

Povod je bila predizborna podrška i susret sa kandidatima za Općinsko vijeće Kakanj, te članovima i simpatizerima kakanjskog NiP-a.

Među kandidatima za OV Kakanj nalaze se Mirsad Tursum i Fakir Ajdinović, bivši potrošeni kadrovi Stranke za BiH Kakanj koji su isključeni iz te stranke zbog nepoštivanja Statuta i narušavanja njenog ugleda.

Pomoću bivše stranke su dobili direktorske pozicije JU “Dom zdravlja sa stacionarom” Kakanj i JU “Centar za socijalni rad” Kakanj, gdje godinama vladaju, plus vijećničke mandate od 2020. do 2024. godine, ali sve to očito nije bilo dovoljno, pa su pred kraj mandata prešli u NiP.

Time su Konaković i Čampara (ne)svjesno dali podršku preletačima, suprotno programskim principima i obećanjima prije preuzimanja vlasti Trojke na nivou BiH, FBiH i Kantona Sarajevo.

“Teški posao je odabir pravih kadrova koji te platforme ekonomske, zakone primjenjuju, platforme realizuju… To je problem ovog društva, problem je što tu ne dobivaju šansu pravi ljudi, sposobni, mladi, kompetentni ljudi nego oni bliski nekim političkim partijama i pojedincima. Naš posao je da otvorimo prostor za najbolje kadrove u BiH”, tvrdio je Konaković na osnivačkoj Skupštini NiP-a 2018. godine.

Međutim, pimjer iz Kaknja i mnoga druga kadrovska rješenja to demantuju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija