Foto: Arhiva
Dodik se obrušio na Borjanu Krišto: Obit će se Hrvatima o glavu, ona je nenavođena raketa

Dodik se obrušio na Borjanu Krišto: Obit će se Hrvatima o glavu, ona je nenavođena raketa


Predsjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto, jučer je poslala dokument Evropskoj komisiji o usuglašenosti Bosne i Hercegovine s Planom rasta za Zapadni Balkan, što je izazvalo reakciju lidera SNSD-a, Milorada Dodika.

Dodik je istaknuo da Krišto postupa na način koji može naškoditi Bosni i Hercegovini.

Također je naglasio da najveću štetu nanosi hrvatskom narodu.

“Ona se počela ponašati kao nenavođena raketa. Ona ne može to da uradi, na ovaj način ruši Mehanizam koordinacije. Ako nije usuglašeno to se ne dostavlja i nije Borjana Krišto niko ko to može da uradi, bez obzira na to što je ona to umislila. Ona sebi postavlja neku misionarsku ulogu, ako je usuglašeno s Mehanizmom koordinacije može, ako nije ona ruši dogovor u BIH i to ide najviše na štetu hrvatskog naroda, jer nepostojanje Mehanizma koordinacije će se obiti o glavu Hrvatima u BIH”, rekao je Dodik.

Krišto je, s druge strane, naglasila da je izvijestila Evropsku komisiju o trenutnoj usuglašenosti s reformskim agendama i istaknula da proces integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju mora nastaviti s istim intenzitetom.

“Radni tim nastavlja s radom i usuglašavanjem uz svakodnevne konzultacije s Evropskom komisijom. Također, napominjem kako se ovim korakom priključujemo zemljama regije te da konačno usvajanje Lista reformi i Reformska agenda tek predstoji nakon potpisivanja Sporazuma o instrumentu i Sporazuma o zajmu, u skladu s procedurom predviđenom važećim zakonima u BiH. Bosna i Hercegovina mora nastaviti dinamiku integracijskog procesa, a onaj suštinski dio pronalaska rješenja ostaje naša odgovornost i obveza”, istakla je Krišto.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija