Bivši gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović ostaje bez diplome!

Bivši gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović ostaje bez diplome!


Muhamed Ramović, bivši gradonačelnik Goražda i trenutni zastupnik u Skupštini BPK, suočava se s oduzimanjem diplome, prema informacijama portala “Avaza”.

Naime, Senat Univerziteta u Sarajevu odlučio je pokrenuti proceduru poništenja njegove diplome zbog nepravilnosti u vezi s njegovim upisom na drugi ciklus studija na Fakultetu političkih nauka.

Inspekcijska kontrola

Prema rješenju Kantonalne inspekcije, koje datira iz maja ove godine, utvrđeno je da Ramović nije ispunjavao potrebne uslove za prijem. Prilikom upisa na studije 2005. godine, važeći propisi zahtijevali su prosjek ocjena od najmanje 8.0 na dodiplomskom studiju. Međutim, uvidom u njegovu dokumentaciju otkriveno je da je Ramovićev prosjek iznosio samo 6.19, što je znatno ispod potrebnog minimuma. Ovaj prosjek stekao je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Prištini, na Odsjeku za orijentalistiku.

Povezanost sa slučajem Sebije Izetbegović

Slučaj Ramovića ima posebnu težinu i zbog toga što podsjeća na situaciju Sebije Izetbegović, kojoj je također poništena diploma zbog neispunjavanja uslova za upis. Ovaj primjer ponovo otvara pitanje transparentnosti i regularnosti u obrazovnim institucijama.

Ramović, koji je prije NES-a mijenjao političke partije poput SDA i SBB-a, ostao je poznat po kontroverzama tokom svog mandata, uključujući nelegalnu izgradnju obaloutvrda na Drini uprkos protestima lokalnog stanovništva.

Foto: Avaz



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija