Mladić u Brčkom pomoću vještačke inteligencije pravio eksplicitne fotografije učenika i profesora

Mladić u Brčkom pomoću vještačke inteligencije pravio eksplicitne fotografije učenika i profesora


Učeniku (identitet poznat redakciji Crne Hronike) srednje škole u Brčkom u mobilnom telefonu je pronađeno preko stotinu fotografija eksplicitnog sadržaja.

Na fotografijama se nalaze njegove školske kolege i kolegice, ali i profesori.

Prema informacijama koje imamo, on je pomoću vještačke inteligencije pravio fotografije ovog sadržaja, te je prijavljen zbog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja.

U Policiji su potvrdili da su upoznati sa slučajem, ali da zbog zakonskih ograničenja nisu u mogućnosti iznositi detalje.

“Policija Brčko distrikta BiH je 18.09.2024. godine u 11:37 časova zaprimila navedenu prijavu. Od momenta zaprimanja prijave uz saradnju organa škole, preduzimaju se potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u navedenom događaju o kojem zbog zakonskih ograničenja nismo u mogućnosti iznositi više detalja”, navedeno je za EBrčko iz Policije Brčko distrikta.

Nakon što je slučaj otkriven, u školi je zavladao strah zbog bojazni da će sporne fotografije biti objavljene i na Internetu, pa ja odmah obavještena i policija.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija