Za nekoliko stotina objekata u sarajevskom naselju Rječica počinje izgradnja sistema gradske vodovodne mreže

Za nekoliko stotina objekata u sarajevskom naselju Rječica počinje izgradnja sistema gradske vodovodne mreže


Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić, i Maja Bralović Smith, direktorica firme “Mibral”, potpisali su ugovor za izvođenje radova na izgradnji rezervoara za vodu “Reljevo 2”. Ovaj projekt ima za cilj poboljšanje snabdijevanja vodom za stanovnike naselja Rječica, koji su do sada bili ovisni o lokalnom vodovodu, često nedovoljnom za njihove potrebe.

Potpisivanje ugovora omogućava početak izgradnje sistema gradske vodovodne mreže za nekoliko stotina stambenih objekata. Efendić je istakao da se radi o značajnom koraku prema osiguravanju pristupa gradskoj vodi, jer manji dio naselja već ima vodovod, dok ostatak ovisi o sporadičnom snabdijevanju.

„Do sada smo stanovništvu pomagali putem Civilne zaštite, koja je dopunjavala rezervoar, ali to nije bilo održivo. Ovaj projekt će riješiti probleme snabdijevanja vodom za 80 do 90% objekata u Rječici“, rekao je Efendić. Naglasio je kako je izgradnja rezervoara rezultat dugogodišnjih napora Općine da pronađe adekvatno rješenje za ovo naselje.

Direktorica Bralović Smith je dodala da firma “Mibral” posjeduje dugogodišnje iskustvo u sličnim projektima, te da su zadovoljni što će učestvovati u izgradnji kompleksnog sistema vodovoda. Vrijednost ugovora iznosi 900.000 KM i obuhvata izvođenje pripremnih radova, iskopa građevinske jame, polaganje cijevi, betoniranje komora i hidroizolacione radove, uz kapacitet rezervoara od 1.000 kubika vode.

Ovaj projekt predstavlja važan korak prema poboljšanju kvaliteta života u naselju Rječica i konačnom osiguranju redovnog snabdijevanja vodom za sve stanovnike.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija