Foto: FENA
Turčin uhapšen zbog pokušaja krijumčarenja migranata u BiH

Turčin uhapšen zbog pokušaja krijumčarenja migranata u BiH


Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine iz Bosanske Gradiške priveli su jučer turskog državljanina koji je pokušao prokrijumčariti 23 osobe afroazijskog porijekla.

Ovaj pokušaj krijumčarenja otkriven je tokom nadzora državne granice, kada je izvršena kontrola putničkog vozila Mercedes s bh. registracijskim oznakama, u blizini Bosanske Gradiške.

Migranti, koji nisu imali nikakve identifikacione dokumente, u upitnicima su izjavili da dolaze iz Sirije (21 osoba) i Egipta (2 osobe).

O incidentu je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je izdao nalog za privremeno oduzimanje dokaznog materijala. Osumnjičeni državljanin Turske će, zajedno s Izvještajem o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenja osoba, biti predat nadležnom tužiocu.

Osim ovog slučaja, 20. septembra 2024. godine, pripadnici iste jedinice su spriječili krijumčarenje deset migranata iz Sirije, također na području Bosanske Gradiške.

Za ovaj slučaj osumnjičen je državljanin BiH koji je migrante prevozio u vozilu Mercedes, također s bh. oznakama. Prema nalogu tužioca, protiv njega će biti podnesen izvještaj o krivičnom djelu krijumčarenja osoba.

U oba slučaja, pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH će nastaviti dalje postupke nad migrantima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija