Ajlin svekar: “Ona je bila u 8 mjesecu trudnoće. Kćerkica samo šuti i traži igračke”

Ajlin svekar: “Ona je bila u 8 mjesecu trudnoće. Kćerkica samo šuti i traži igračke”


 

Jedna od najtragičnijih priča iz prošlosedmičnih poplava u Bosni i Hercegovini je trudnice Ajle Begić (28) koja je, nažalost, stradala, na koju je palo ogromno stablo.

Sve se dogodilo prošle sedmice kada su ovo područje pogodile poplave. Mještani sela Zlate kod Jablanice su bili budni cijelu noć, pokušavali su spasiti kuće. Međutim, u četvrtak, oko dva sata iza ponoći bujica je u potpunosti uništila tri kuće. Jedna od prvih kuća koja je bila na udaru je porodična kuća porodice Begić.

Nažalost, u ovom tragičnom slučaju poginula je Ajla koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Iza nje su ostali suprug Dino i kćerka Dalal.

U poplavama život izgubila 28-godišnja trudnica Ajla: Iza sebe ostavila muža Dinu i kćerku Dalal

U trenutku kada je bujica pogodila njihov dom Ajla je shvatila da mora hitno napustiti kuću kako bi spasila sebe i petogodišnju kćerkicu Dalal. Uzela ju je za ruku i krenula prema garaži koja se činila sigurnijom, no snažni val vode donio je deblo koje je Ajlu udarilo i nasilno ih razdvojilo. Ajla, nažalost, nije preživjela, dok je mala Dalal čudom izbjegla smrt, iako je zadobila povrede.

Ibrahim Begić, Ajlin svekar, obilazi mjesto gdje je nekada bila njihova porodična kuća u selu Zlate kod Jablanice. Gdje je nekada bila kuća sada je samo kamenje i velika rupa.

Na sve strane se mogu vidjeti lične stvari – odjeća, obuća, neke knjige i igračke male Dalal.

“U Zlatama sam rođen, odrastao i živio cijelo vrijeme. U kući smo živjeli sin, unuka i nevjesta Ajla. Bila je u osmom mjesecu trudnoće”, ispričao je vidno potresen Ibrahim koji je prije oko godinu dana ostao bez supruge.

Prisjećajući se te noći prošle sedmice, rekao je da su bili budni i ispred kuće.

“Mala je spavala. Ajla je otišla da je probudi i tada je sve krenulo. Mene je gurnulo dolje, ja sam se nekako izvukao i sina povukao. Ona je išla iza nas, bila je uz nas. S njom je bila djevojčica. Spasila ju je žena od mog brata. Nenormalno je padalo. Nestalo je i struje, imao sam i bateriju koja je pukla. To su scene koje se ne mogu zaboraviti”, kazao je Ibrahim.

Sve se materijalno, poručio je, može nadoknaditi, samo da Ajli ništa nije bilo.

“Kuća je u potpunosti uništena, tu je sada samo kamenje, ali to sada nije ni bitno, samo da je ona živa. Bila je dobra. Unuka samo šuti. Ovdje sam došao da vidim ima li šta od stvari, ali nema. Kada navečer dođem u smještaj unuka pita: ‘Jesi li mi nešto našao od igračaka’. Dijete je”, rekao je Ibrahim.

Trenutno su smješteni kod rodbine, pa vidjet će šta će dalje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija