Dijagnosticirana mu neizlječiva bolest, obišla ga sestra pa otvorio prozor i oduzeo sebi život

Dijagnosticirana mu neizlječiva bolest, obišla ga sestra pa otvorio prozor i oduzeo sebi život


Univerzitetski klinički centar Republike Srpske saopćio je da je pacijent P.S. (56) skokom s prozora svoje bolesničke sobe oduzeo sebi život.

Pacijent P. S., koji je bio hospitaliziran od 9. decembra 2019. godine u Klinici za plućne bolesti zbog najtežeg oblika neizlječivog hroničnog oboljenja pluća, oduzeo je sebi život skočivši s prozora svoje bolesničke sobe – navode iz UKC RS.

U UKC-u RS naglašavaju da je za osoblje Klinike za plućne bolesti i rukovodstvo UKC-a RS ovaj tragičan događaj potpuno neočekivan, jer pacijent tokom liječenja nije pokazivao znakove psihičke nestabilnosti.

Užas u kliničkom centru u BiH: Pacijent skočio sa četvrtog sprata!

– Važno je istaći da je odjeljenska medicinska sestra nekoliko minuta prije samog nemilog događaja obišla pacijenta, nakon čega se udaljila do radnog pulta koji se nalazi desetak metara od bolesničke sobe u kojoj je pacijent bio hospitaliziran. Pacijent je u tom momentu iskoristio priliku, otvorio prozor i skočio – navode u UKC-u RS.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija