SDA-ov vijećnik Adi Zahiragić poručio kolegama iz Naše stranke da prenose polnoprenosive i smrtne bolesti

SDA-ov vijećnik Adi Zahiragić poručio kolegama iz Naše stranke da prenose polnoprenosive i smrtne bolesti


Nije nam sasvim jasno zašto je vijećnik Zahiragić tokom diskusije o rebalansu Budžeta osjetio potrebu da dovodi u kontekst vijećnike Naše stranke sa spolnoprenosivim i smrtnim oboljenjima

Lokalna organizacija Naše stranke Stari Grad Sarajevo reagovali je saopštenjem za javnost, povodom situacije u kojoj je na sjednici Općinskog vijeće Stari Grad Sarajevo vijećnik Stranke demokratske akcije Adi Zahiragić, bez ikakvog povoda, izašao za govornicu i vrijeđao Klub vijećnika Naše stranke, govoreći da promovišu spolnoprenosive i smrtne bolesti. Njihovu reakciju prenosimo u nastavku.

– Žao nam je što se vijećnička govornica, umjesto za vijećničke inicijative i ozbiljnu diskusiju o važnim tačkama dnevnog reda, u ovom slučaju koristila za vrijeđanje političkih oponenata. Općinsko vijeće je zakonodavni organ u kojem sjede izabrani predstavnici građana i građanki Starog Grada, a sjednice Vijeća služe za demokratsko donošenje odluka koje utječu na kvalitetu života lokalnog stanovništva, tu ne bi trebalo biti mjesta za uvrede po bilo kojem osnovu, a posebno ne za iznošenje neistina.

Nije nam sasvim jasno zašto je vijećnik Zahiragić tokom diskusije o rebalansu Budžeta osjetio potrebu da dovodi u kontekst vijećnike Naše stranke sa spolnoprenosivim i smrtnim oboljenjima. Naša stranka se zalaže za jednaka prava svih građana i građanki, a također podržava i promoviše sve javnozdravstvene aktivnosti koji će unaprijediti kvalitetu zdravstvenih usluga i zdravlje stanovnika. Ova zloupotreba govornice i neprimjereno izlaganje vijećnika Zahiragića, osim što krši odredbe Etičkog kodeksa i Poslovnika o radu Općinskog vijeća, nažalost će postati i mrlja u zapisniku sa 34. redovne sjednice Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, saopšteno je iz Naše stranke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija