Građani mirnim skupom traže maksimalnu kaznu za ubice Edina Zejćirovića

Građani mirnim skupom traže maksimalnu kaznu za ubice Edina Zejćirovića


“Poštovani članovi grupe. Evo da vam se obratim vezano za proteste, tj mirno okupljanje građana. Protesti su odobreni. Datum je 04.01.2020. a mjesto je “Trg pravde ispred Suda Brčko”

Svrha okupljanja jeste traženje pravde za Edina Zejćirovića i kažnjavanje ubica na maksimalnu kaznu od 45 godina zatvora bez pomilovanja.

Pozivamo vas sve da dođete, da se stane u kraj svemu ovome!

Povedite sve svoje sa sobom, svoju djecu, rodbinu sve!

Mirno okupljanje građana!
04.01.2020 12h-14h
ISPRED SUDA,TRG PRAVDE!

Prijatelj pokojnog Edina, Hariz Redić, rekao je medijima kako je skup organizovan kako bi se zatražila pravda – najstrožija kazna.

“Edin je bio moj prijatelj, družili smo se. Želimo samo pravdu, da se najstrožije kazne počionioci. I idemo da posljednji put ispratimo Edu” rekao je Redić.

“Naravno da sam šokiran. I ja imam troje djece i stavljam sebe u taj položaj njegovih roditelja. To je katastrofa”, dodaje on.

“Pratićemo proces suđenja i vidjeti šta dalje…”, zaključuje Hariz Redić.

Građani su, nakon kratkog skupa, zajedno krenuli u Ratkoviće na sahranu Edina Zejćirovića.

Podsjećamo, dvadeset dana nakon što je prijavljen nestanak pripadnici Policije Brčko distrikta pronašli su na lokalitetu Vučilovac tijelo Edina Zejćirovića (30) iz Ratkovića.

Prethodno je u Osnovnom sudu Brčko održano ročište o prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta, na kojem je određen jednomjesečni pritvor za tri osobe koje su uhapšene u srijedu, a koje su osumnjičene za otmicu i svirepo ubistvo Zejćirovića. Ogorčeni građani najavljuju kako će od Tužilaštva Brčko distrikta i Osnovnog suda u Brčko distriktu kontinuirano tražiti maksimalne kazne za njih.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija