Rukometni Zmajevi otputovali u Norvešku dan prije početka EP, ali neće dobiti dnevnice

Rukometni Zmajevi otputovali u Norvešku dan prije početka EP, ali neće dobiti dnevnice


Reprezentacije BiH otputovala je, ipak, dan ranije u Norvešku, gdje će nastupiti na Evropskom prvenstvu.

Jedini problem je što su rukometaši na šampionat Starog kontinenta, koji počinje sutra, otputovali “šupljih džepova” i pored svih nastojanja da im se obezbijede dnevnice, prenose Nezavisne novine.

Sa naše strane sve smo učinili kako bismo igračima i ljudima u stručnom štabu obezbijedili sve neophodne uslove. Pronašli smo način da isfinansiramo dvodnevni boravak u Poreču kao i jedan dan u Zagrebu, a ujedno smo obezbijedili novac za još jednog doktora i masera. Moram reći da smo u međuvremenu od Kantona Sarajevo dobili 100.000 maraka koja su uplaćena na račun Olimpijskog komiteta BiH, ali je navedeno da je taj novac namijenjen za druge svrhe. I pored svih nastojanja nismo uspjeli da dođemo do dodatnih novčanih sredstava kako bismo reprezentativcima obezbijedili novac za dnevnice i zaista nam je žao zbog toga“, riječi su Marinka Umičevića, predsjednika RSBiH.

Umićevića je još jednom je apelovalo na Vladu Federacije BiH koja do dana-današnjeg nije uplatila ranije obećanh 100.000 maraka.

“I ovom prilikom pozivam premijera Vlade Federacije BiH Fadila Novalića da konačno uplati obećani novac na račun Rukometnog saveza FBiH. Pomenuti iznos od 100.000 maraka biće podijeljen rukometašima i članovima stručnog štaba kao nagradu što su se, po prvi put, uspjeli plasirati na Evropsko prvenstvo”, zaključio je Marinko Umičević.

Rukometaši BiH prvu utakmicu na EP igraju 10. januara protiv domaće Norveške. Nakon toga rival će im biti Portugal, a na kraju ih čeka obračun sa favorizovanom Francuskom


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija