Adem Šuman imao više od 15 hiljada KM neplaćenih kazni: Hapsila ga policija i u Federaciji i u RS-u

Adem Šuman imao više od 15 hiljada KM neplaćenih kazni: Hapsila ga policija i u Federaciji i u RS-u


Osumnjičeni za ubistvo 19-godišnjeg Farisa Pendeka u Sarajevu, Adem Šuman, imao je više od 15.000 KM neplaćenih saobraćajnih prekršajnih naloga, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako saznajemo, Šuman je registrovan u policijskim bazama i za prekršaje i za činjenje krivičnih djela u oba bosanskohercegovačka entiteta. Dakle, ne samo u Kantonu Sarajevo.

Policijskim organima je poznat po krivičnim djelima posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga za što je osuđivan, ali i kao višestruki povratnik u činjenju prekršaja u saobraćaju.

No, to ga nije spriječilo da i dalje bude na slobodi, upravlja motornim vozilom i nelegalno nosi oružje.

Osumnjičeni za ubistvo Farisa Pendeka Adem Šuman ide u pritvor na mjesec dana, odluka je Kantonalnog suda u Sarajevu. U pritvor s njim idu i pomagači Elmedin Gradišić i Meris Saljević.

Na današnjem ročištu za određivanje pritvora Ademu Šumanu (23), tužiteljica Iva Kurilić je iznijela potresne i šokantne detalje.

Policija traga za pištoljem: Gdje je Adem sakrio ključni dokaz?

Adem Šuman tereti se da je “iz čista mira”, odnosno, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, u nedjelju navečer iz pištolja usmrtio 19-godišnjeg Farisa Pendeka, koji je tu noć izašao s prijateljima da se provozaju i nešto pojedu.

Kako je danas na ročištu kazala tužiteljica Iva Kirilić, mladići ničim nisu dali povoda za ovaj napad, Šumana nisu poznavali, i nisu “nikako bili s iste planete” kao on i njegovi pomagači, za koje je navela da su sva trojica dolazili u sukob sa zakonom i bili konzumenti narkotika.

– Šuman je bez ikakvog razloga svojim vozilom prišao s leđa njihovom vozilu, stao paralelno s njima i mahao rukama. Oni su otvorili prozor i pitali šta je problem? On je tada s mjesta vozača preskočio na mjesto suvozača, kroz prozor svog auta udario Emana pesnicom, a potom iz kasete izvadio crni pištolj i udario vozača kundakom, zatim je uperio pištolj u Emana, koji se sageo, ispalio je metak koji je pogodio Farisa, koji je sjedio iza njega, a koji je usljed toga vrlo brzo preminuo.

Onda je zvao Elmedina Gradišića, koji je sakrio vozilo, a potom Saljevića koji ga je odvezao u Zenicu. Šuman se predao samo zato što je već bio otkriven, jer ga je Gradišić zvao i rekao da mu policija pretresa kuću – pojašnjavala je tužiteljica.

Šuman se dan poslije predao pripadnicima MUP-a KS, a kasnije su uhapšeni Saljević i Gradišić zbog sumnje da su mu pomagali nakon počinjenog krivičnog djela.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija