Adin Fazlagić, student kojem je kolegica rekla “Ma nek smo vas pobili”: Neka ih izbace sa fakulteta

Adin Fazlagić, student kojem je kolegica rekla “Ma nek smo vas pobili”: Neka ih izbace sa fakulteta


Studenticama Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, koje su na dan obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici veličale ratnog zločinca Ratka Mladića, slični sramni istupi nisu strani. Naime, slično se desilo i 9. januara.

Podsjetimo, jedna od studentica je objavila sramnu poruku: “Osuđen na besmrtnost. Bio si i ostat ćeš naš heroj”, uz fotografiju zločinca Mladića. Neke kolege su reagovale na sporni sadržaj, a onda je jedna od tih studentica napisala: “Ma nek smo vas pobili”.

Adin Fazlagić, kojem je napisala: “Ma nek smo vas pobili”, također je došao na današnje okupljanje studenata, ispričao je da je ranije prijavio upravi Fakulteta, ali je tada rečeno da Fakultet ne može utjecati na to šta studenti objavljuju na svojim nalozima na društuvgenim mrežama.

“Već smo 9. januara iste studentice prijavljivale fakultetu, one su govorile kako “neće više”, a sve se nastavlja. Tada nije bilo nikakve reakcije, iz fakulteta su nam rekli da ne mogu ništa uraditi, ali sada vjerujemo da će biti reakcija jer imamo podršku ljudi, studentskog parlamenta i studenata fakulteta”, rekao je student Adin Fazlagić.

Dalje navodi kako je za njega adekvatna sankcija izbacivanje studentica sa fakulteta.

“Neka ih izbace sa fakulteta, jer, kako da mi sjedimo sa nekima u klupi ko nam misli zlo i kome je drago što je neko ubijan.”, naveo je student za Oslobođenje.

“Razočaravajuće je da budući akademski građani ove zemlje tako misle i poražavajuće je da mladi ljudi koji nisu bili dana u ratu, nisu osjetili šta je rat, a vesele se tome.”, poručio je na kraju Adin Fazlagić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija