Adis Ahmetović ponovio: Hamas je jedna teroristička organizacija, pravo Izraela na postojanje je državna politika

Foto: Arhiv

Adis Ahmetović zajedno sa SPD-om Hanovera konačno se oglasio po pitanju stotine komentara ispod njegovih objava koje su pisali većinski pripadnici bošnjačkog naroda kritikovajući ga zbog podrške Izraelu u ubijanju djece i civila, bez bilo kakvog poziva na nasilje prema njemu.

– Vjerovatno ste to primijetili u posljednjih nekoliko sedmica. Mi, a posebno naš kopredsjedavajući Adis Ahmetović, morali smo ograničiti ili čak potpuno deaktivirati funkciju komentara na mnogim objavama.

To je rezultat poplave antisemitskih uvreda, poziva na nasilje, pa čak i konkretnih prijetnji smrću njemu i nama od iskazivanja solidarnosti za Izrael nakon brutalnog terorističkog napada Hamasa na civilne žrtve 7. oktobra – piše u saopćenju.

Jasno nam je, doda je se dalje, Hamas je jedna teroristička organizacija. Za Njemačku, pravo Izraela na postojanje je državna politika – to je zasnovano na našoj historijskoj i evropskoj odgovornosti.

– Prijetnje bilo koje vrste prema političarima, privatnim licima i institucijama se ne mogu tolerirati. Mržnja sa kojom se mnogi od nas trenutno suočavaju je neprihvatljiva. Kao SPD, zalažemo se za miran suživot i nastavit ćemo da preduzimamo odlučne akcije protiv svih oblika antisemitizma i rasizma – piše u saopćenju SPD-a Hanovera koji predvodi Adis Ahmetović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79