Adis Ahmetović potvrdio: “Hamas je terorista, a Izrael se brani”

PD Hannover se zajedno sa Adisom Ahmetovićem oglasio poslije dužeg vremena po pitanju stotine komentara ispod njegovih objava koje su pisali većinski pripadnici bošnjačkog naroda kritikovajući ga zbog podrške Izraelu u ubijanju djece i civila, bez bilo kakvog poziva na nasilje prema njemu, međutim u saopštenju se ne navodi tako:

“Vjerovatno ste to primijetili u posljednjih nekoliko sedmica. Mi, a posebno naš kopredsjedavajući Adis Ahmetović, morali smo ograničiti ili čak potpuno deaktivirati funkciju komentara na mnogim objavama.”

“To je rezultat poplave antisemitskih uvreda, poziva na nasilje, pa čak i konkretnih prijetnji smrću njemu i nama od iskazivanja solidarnosti za Izrael nakon brutalnog terorističkog napada Hamasa na civilne žrtve 7. oktobra.”

Političar rodom iz BiH podržao Izrael: “Preživio si genocid a podržavaš to isto”

“Jasno nam je: Hamas je jedna
teroristička organizacija. Za Njemačku, pravo Izraela na postojanje je državna politika – to je zasnovano na našoj istorijskoj i evropskoj odgovornosti.”

“Prijetnje bilo koje vrste prema političarima, privatnim licima i institucijama se ne mogu tolerirati. Mržnja sa kojom se mnogi od nas trenutno suočavaju je neprihvatljiva. Kao SPD, zalažemo se za miran suživot i nastavićemo da preduzimamo odlučne akcije protiv svih oblika antisemitizma i rasizma.” – stoji u saopštenju SPD-a Hannovera koji predvodi Adis Ahmetović.

Ponovno bez osude etničkog čišćenja Izraela, ponovno bez trunke solidarnosti prema Palestincima Gaze kojih će uskoro biti 10 hiljada ubijenih, od čega možda i 4 hiljade djece.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SPD Hannover (@spd_hannover)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79