Prijetnja učenika drugarima zabrinula roditelje i digla policiju na noge

Prijetnja učenika drugarima zabrinula roditelje i digla policiju na noge


Prepiska učenika tuzlanske Osnovne škole “Solina” u Viber grupi, u kojoj je jedan učenik prijetio drugom, a kojom se prilikom spominjala i upotreba oružja, podigla je policiju Tuzlanskog kantona na noge. Uprava škole odmah je reagirala, a sve se završilo na “dječjim prijetnjama”.

Učenik sedmog razreda Osnovne škole “Solina” u Tuzli porukama je prijetio djevojčicama iz drugog odjela da će ih ubiti, kao i njihove razredne kolege i kolegice. Prema saznanju, zabrinuti roditelji slučaj su prijavili upravi škole. Nakon ovog događaja, koji se zbio krajem prošle sedmice, veliki broj roditelja djecu ne šalje u školu.

– Taj učenik je prijetio i, kažu, napravio popis djece po uzoru na nemili događaj iz Beograda. Prijetio je da će uzeti bratov pištolj i sve ih pobiti. To dijete je bez roditelja, živi u hraniteljskoj porodici. Mi roditelji učenika koji idu u OŠ “Solina” smo zabrinuti, tražimo adekvatnu reakciju i MUP-a, i škole i Ministarstva. Mnogo nas neće slati djecu u školu dok ne dobijemo adekvatne informacije jer želimo da nam djeca budu sigurna – kazao je za vijesti.ba Haris O., otac učenika ove škole, piše Večernji list BiH.

Poruke koje su se pojavile u javnosti napisane su u aplikaciji Snapchat i prilično su zabrinjavajuće: “Popis je napravljen”; “Ti si prva na popisu i metak ti ide u glavu, hahaha”; “Kod brata mi je pištolj, on je udaljen 45 kilometara od mene”; “Dođite sutra pred školu da vidite kako se puca”. Iz MUP-a TK-a potvrđeno je da je slučaj prijavljen policiji.

– Dana 28. oktobra 2023. godine PU Tuzla – PP Istok obratila se direktorica Osnovne škole “Solina” Tuzla koja je prijavila da su od jednog učenika navedene škole u Viber prepisci 27. oktobra 2023. godine prema drugom učeniku upućene poruke prijetećeg sadržaja. Prema navedenoj prijavi postupali su policijski službenici OKP PP Istok, o čemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je naredio da se nakon izvršenih provjera Kantonalnog tužiteljstvu dostavi izvješće o poduzetim mjerama i radnjama – rečeno je iz MUP-a TK-a.

Nakon što je ravnateljica OŠ “Solina” Belma Smajić u subotu prijavila prijetnje policiji, u ponedjeljak su pripadnici MUP-a bili u školi i razgovarali s roditeljima učenika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija