Adis Džafić (21) dobio četiri mjeseca robije jer je policajcima prijetio bombom

Adis Džafić (21) iz Prutača kod Brčkog je u tamošnjem Osnovnim sudom pravosnažno osuđen na četiri mjeseca zatvora po optužbama da je bombom prijetio policajcima, te da je nedozvoljeno držao oružje.

Tužilaštvo Brčko distrikta podsjeća da je Džafić procesuiran jer je 10. oktobra prošle godine u Prutačama prijetio bombom policajcima dok su bili na intervenciji zbog većeg broja prijava da je vozeći automobil u tom naselju građanima pravio probleme.

“Kako se navodi u optužnici, pošto su policajci došli do Džafića, on im je zaprijetio da će ih ubiti i pobiti im porodice i djecu, ako ga još jednom zaustave. Nakon što je, zatim, otišao do svoje kuće, brzo se vratio s ručnom bombom M-75 govoreći prisutnima da se udalje kako bi je bacio na policajce. Iako su takve prijetnje kod A.L. i S.K. izazvale izražen osjećaj straha i bojazni za vlastitu sigurnost, oni su mu uzeli bombu iz ruke, te ga uhapsili”, naveli su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Kako su dodali, u postupku pred brčanskim Osnovnim sudom, optužnica je najprije potvrđena, a nakon prihvatanja izjave o priznanju krivice, pravosnažno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri mjeseca.

“Prije izricanja jedinstvene kazne sud mu je utvrdio pojedinačne zatvorske kazne od tri mjeseca za ugrožavanje sigurnosti, odnosno od dva mjeseca za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, naveli su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79