U hotelu “Zenit” u Neumu se otrovali učenici iz Sarajeva

Više učenika devetog razreda OŠ “Osman Nuri Hadžić” iz Sarajeva otrovalo se hranom na ekskurziji u hotelu „Zenit“ u Neumu.

Majka djevojčice (ime poznato redakciji op.a) je za Avaz rekla kako ovo nije prvi slučaj trovanja hranom u navedenom hotelu, te kako se sličan scenarij dogodio i jednoj školi iz Vareša u maju ove godine.

Istakla je kako su djeca za ručak jela piletinu, te kako je nekoliko djece prebačeno u Hitnu pomoć u Neumu, gdje su im kazali da je u pitanju virus, braneći lokalni hotel.

“Putovanje je skraćeno, umjesto da obiđu još Kravice, Mostar, Blagaj i Počitelj, djeca su primorana da se vrate kućama. Roditelji djece koja su bila u kritičnom stanju su u toku noći došli po svoju djecu.

Mi cijelu noć nismo spavali, mojoj kćerki su se posljednjoj pojavili simptomi i trenutno je jako loše, razrednica je također loše, ali se borila lavovski za našu djecu”, istakla je majka djevojčice.

Roditelji su se obratili Ministarstvu zdravstva HNK koji su obećali poslati inspekciju u hotel „Zenit“.

Djeca su trenutno na povratku za Sarajevo, a kako je rekla majka djevojčice, ona će svoju kćerku odmah po dolasku odvesti na Infektivnu kliniku u Sarajevu.

Za kraj je istakla kako će uraditi sve da se navedeni hotel izbaci iz ponude za ekskurzije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79