Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH odobreno 24 miliona KM za nabavku vozila i specijalne opreme

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta “Nabavka službenih specijaliziranih vozila za potrebe Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine” za period 2024. – 2026. godine, u ukupnom iznosu šest miliona KM.

Finansijska sredstva namijenjena su za kupovinu 100 putničkih motornih vozila i dva kombi vozila.

Ovaj višegodišnji projekt bit će finansiran iz budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH, i to sa po 2,5 miliona KM u 2024. i 2025. godini te s milion KM u 2026. godini.

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta “Nabavka i nadogradnja specijalne opreme za potrebe Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine” za period od 2024. do 2026. godine, u ukupnom iznosu 18 miliona KM.

Višegodišnji projekt bit će finansiran iz budžeta institucija BiH i međunarodnih obveza BiH, i to s po šest miliona KM tokom tri godine provedbe, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Sredstva su namijenjena za nabavu elektronskih sistema za prikupljanje podataka i nadogradnju sistema za nadzor telekomunikacija i interneta.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79