Admir Karabeg iz Sanskog Mosta: Novac zaradio u Njemačkoj, sad ga ulaže u BiH

Admir Karabeg iz Sanskog Mosta: Novac zaradio u Njemačkoj, sad ga ulaže u BiH


Mnogi Bosanci i Hercegovci koji žive širom svijeta dio zarađenog novca odlučuju ulagati u domovinu. Na taj način pomažu zemlji u kojoj su rođeni, a mnogi od njih odlučuju se za povratak u BiH.

Četrdesetpetogodišnji Admir Karabeg iz Sanskog Mosta, koji živi i radi u Njemačkoj, više od dvadeset godina jedan je od najsrčanijih i najpredanijih navijača bosanskohercegovačkog sporta, a nedavno se odlučio na otvaranje auto-salona „Adna“ u svom Sanskom Mostu.

Ovaj uspješni Bosanac je duži niz godina vlasnik firme koja se bavi transportom širom Evrope, ali i menadžerstvom i organizacijom koncerata širom Europe.

“Imam smisao za različite biznise. Ništa nije došlo preko noći. Uložio sam mnogo truda i odricanja. Nakon godina iskustva u Njemačkoj odlučio sam napokon to i isprobati. Izazovi su mi uvijek davali dodatni vjetar u leđa. Znao sam da moram nešto pronaći i napraviti kako bih imao kvalitetan život i u Bosni i Hercegovini, te da istovremeno doprinesem razvoju našeg društva. Već godinama se uspješno bavim transportom, a ovaj salon je, nadam se, početak jedne lijepe priče. To nije klasični autosalon. Mi imamo rješenje za brojne probleme. Potrebno vam je vozilo za godišnji odmor, obilazak raznih destinacija u Bosni i Hercegovini, ili van granica BiH, ili neku drugu priliku…. Mi imamo rješenje za sve probleme. Autosalon Adna bavi se kupovinom i prodajom automobila, uvozom vozila po vašoj želji, prijevozom od aerodroma i nazad (Banja Luka, Tuzla, Zagreb)… To su samo neke od naših usluga”, kaže Admir Karabeg za Biznisinfo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija