Admir Katica: Uličnim trkačima objavljujemo rat!

Admir Katica: Uličnim trkačima objavljujemo rat!


Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica govorio je o sigurnosnoj situaciji u saobraćaju, ali i općenito, nakon stravične nesreće u kojoj je život izgubila Azra Spahić, a još dvije osobe su teško povrijeđene.

“Mogu reći da smo proteklih mjeseci intenzivirali akcije i da smo imali 10.000 prekršajnih naloga više nego u istom period prošle godine. To je značajan rezultat u smislu represivnog rada policije. Ono što je potrebno da bi se rad policije dodatno intenzivirao i bio efikasan jeste da Prekršajno odjeljenje Općinskog suda počne odobravati oduzimanje vozila od bahatih vozača. To je pravi način, jer im tako oduzimamo oružje i tako treba razumjeti ovo pitanje.

Tražio sam od policijskog komesara da se uličnim trkačima objavi rat i u tom ratu da se koriste sredstva koja su nam na raspolaganju. Kada je nešto u našim rukama, kao Nacrt zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira gdje smo predvidjeli drsko i bezobzrino ponašanje i kazne od 400 do 1.200 KM za one koji nepropisno parkiraju vozilo i otežavaju odvijanje saobraćaja, a to su ovi bahati vozači o kojima govorima. Smatram da se treba adekvatno i kazniti takva lica”, kazao je Katica za Klix.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija