Adnana Šeraka ugrizao veliki pauk!?

Adnana Šeraka ugrizao veliki pauk!?


Uz jako obezbjeđenje sudske policije Adnan Šerak je danas doveden iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u Općinski sud Sarajevo gdje je pred sutkinjom za predhodni postupak Dženanom Jovanović razmatran prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Šeraku.

Šerak je došao u Sud uz pomoć štaka i vidjelo se da mu je lijeva noga povrijeđena. Poznato je da je nakon lišenja slobode odmah odveden u Klinički centar, a kako saznaje Avaz medicinski je zbrinut zbog ugriza velikog pauka.

Tužilac je na ročištu potvrdio da ostaje kod prijedloga da se Šeraku odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, te opasnosti da bi mogao ponoviti ili dovršiti krivično djelo.

Šerakov branilac sarajevski advokat Kerim Čelik usprotivio se prijedlogu te kazao da osumnjičeni, zbog stanja u kakvom se nalazi, nema namjeru da bježi jer ukoliko bi bio pušten otišao bi na dalji oporavak. Advokat je kazao da nema dokaza da je Šerak počinio krivična djela razbojništva i protivpravnog lišenja slobode.

Predložen jednomjesečni pritvor za Adnana Šeraka

Odbrana ne spori da je počinjeno krivično djelo nanošenja lakših povreda, ali da se iz zapisnika o saslušanju svjedoka ne može utvrditi ko je počinio ovo krivično djelo.

Šerak je nakon ročišta vraćen u prostorije sudske policije, a sutkinja Dženana Jovanović će naknadno donijeti odluku o pritvoru.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija