Adriatic Metals BH d.o.o. postavlja rekordne investicije u Bosni i Hercegovini

Adriatic Metals BH d.o.o. postavlja rekordne investicije u Bosni i Hercegovini


Strana kompanija koja je ove godine ostvarila najveće investicije u Bosni i Hercegovini je Adriatic Metals BH d.o.o. sa sjedištem u Varešu. Ova kompanija je zabilježila impresivan iznos ulaganja od čak 170 miliona KM samo u ovoj godini, što ih čini apsolutnim rekorderima među stranim investitorima u zemlji.

Podaci dobiveni iz nedavno dodijeljenih nagrada Agencije za promociju stranih investicija BiH (FIPA) ukazuju na ukupnu investiciju Adriatic Metals BiH u iznosu od 316.707.224 KM, pri čemu se ističe da su u 2023. godini investirali više od polovice tog iznosa.

Ova strana kompanija, koja je podružnica Adriatic Metals PLC sa sjedištem u Velikoj Britaniji, prepoznatljiva je i po svojoj ulozi u obnovi pruge. Zahvaljujući investicijama Adriatic Metals BH d.o.o., voz je prvi put nakon 1992. godine ponovno krenuo prema Varešu.

Trenutno u kompaniji radi 264 stalno zaposlenih radnika, uz dodatnih 200 konzultanata, vanjskih saradnika te radnika izvođača/podizvođača. U 2023. godini zabilježen je porast broja radnika, s 169 novozaposlenih.

Očekuje se da će uskoro započeti proizvodnja u Varešu, što dodatno potvrđuje dugoročni i značajan angažman Adriatic Metals BH d.o.o. u razvoju i oživljavanju ekonomske aktivnosti u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija