Advokat Dragan Stupar pušten da se brani sa slobode

Advokat Dragan Stupar pušten da se brani sa slobode


Dragan Stupar, banjalučki advokat, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici, napad na sudiju ili javnog tužioca, te zbog posjedovanja oružja, pušten je da se brani sa slobode nakon što je saslušan u Republičkom tužilaštvu.

Jutros pušten

Kako je potvrđeno za Nezavisne novine, nisu postojali zakonski razlozi za predlaganje mjere pritvora za Stupara, te je on jutros pušten i za pomenuta krivična djela branit će se sa slobode.

Podsjećamo, Stupar je uhapšen u srijedu u akciji “Advokat” i predat je Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uz izvještaj o učinjenim krivičnim djelima napad na sudiju ili javnog tužioca iz člana 339. KZ RS, u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljena prozivodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, iz člana 361. KZ RS i KD nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. KZ RS.

Šta je sve oduzeto

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS, naveli su da u okviru akcije “Advokat” pronađen je i privremen oduzet veći broj predmeta i to: četiri pištolja, 435 komada municije različitog kalibra i mobilni telefon.

Akciju su, inače, realizovali policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Banja Luka pod nadzorom, Republičkog javnog tužilaštva.

Stupar je, inače, poznati banjalučki advokat koji je i ranije dolazio u žižu javnosti zbog nasilja u porodici, a više puta je prijavljivan policiji i tužilaštvu zbog napada na bivšu suprugu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija