Advokat Sebije Izetbegović: Ona nije ostala bez zvanja profesorice

Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a nije ostala bez zvanja profesorice, a kako je to danas objavio dio medija, potvrdio je za Faktor njen advokat Esad Oruč.

Pojašnjava da je Kantonalni sud u Sarajevu samo “odbio njihov zahtjev za mjerom osiguranja koja se odnosi na njen status profesorice na Univerzitetu u Sarajevu”.

“U ovom postupku se uopće nije raspravljalo o profesoricinom izboru u zvanja. To je nešto što tek prestoji, i za šta očekujemo prvo ročište. Ovo je samo bila mjera osiguranja. To je namjerno pogrešno prenesena informacija. U pitanju je zloupotreba medijskog prostora, i pogrešna izjava od univerzitetskog advokata”, pojašnjava Oruč.

Advokat Univerziteta u Sarajevu, Enver Smajkan, kazao je danas za pojedine medije kako je “odlukom Kantonalnog suda potvrđeno ranije rješenje da Izetbegović više nije profesorica”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79