Advokatica Adna Dobojlić: Kako sam odbranila komandanta Vikića

– Nije bilo teško dokazati nevinost, ali se bilo teško boriti protiv laži – rekla je u toku gostovanja u ovosedmičnom izdanju “Crvene olovke” advokatica komandanta Dragana Vikića Adna Dobojlić.

Legendarni heroj odbrane Sarajeva na Sudu Bosne i Hercegovine prvostepeno je oslobođen optužni za ratne zločine.

Dan izricanja presude

Na pitanje kako je odbranila komandanta Vikića, advokatica Dobojlić je istakla da je to zaista lijepo čuti, da je on odbranjen.

– Nije bilo lagano, ali borili smo se šest godina i evo izborili smo se – rekla je Dobojlić.

Kako kaže, najviše u pamćenju joj je ostala ljutnja koju je osjećala i razočarenje kada dođu do tačke kada svjedoci kažu nešto što apsolutno nije istina.

Dan izricanja presude je počela kao i svaki drugi.

– Ustala sam, popila kafu i otišla na Sud. Nakon izrečene presude osjetila sam olakšanje. Dugo je borba trajala, bilo je trenutaka kada sam bila iznervirana i ljuta, ali nikada nisam pomišljala da odustanem. Od samog početka smo znali da komandant Vikić nije kriv – rekla je Dobojlić.

Profesionalnost i smirenost

Kako ističe, kroz šest godina borbe postoje brojne stvari koje je naučila od komandanta, ali ističe dvije stvari – profesionalnost i smirenost.

-Postala sam još profesionalnija. Naučio me kako da pređem preko stvari koje nisu bitne, da se ne nerviram. Interesantno je da se komandant Vikić sa mnom nikada nije konzultovao u sudnici, uvijek je sjedio smireno i samo posmatrao sve. Inače se klijenti često konzultuju sa vama, sugeriraju vam šta da pitate ili kažete – istakla je Doboj
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79