Advokatski tim Sebije Izetbegović tražit će vraćanje zvanja i poništenje odluka Senata UNSA-e

Advokatski tim Sebije Izetbegović tražit će vraćanje zvanja i poništenje odluka Senata UNSA-e


Tužilaštvo Kantona Sarajevo donijelo je naredbu o neprovođenju istrage o koja se odnosi na vjerodostojnost javnih isprava direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović sa postiplomskog studija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Esad Oruč, član advokatskog tima Sebije Izetbegović za Hayat.ba je rekao kako će ovaj tim tražiti vraćanje akademskog znanja te poništenje odluke.

Postoji direktna veza između sadašnje odluke Tužilaštva KS sa svi odlukama koje su Senat i rektor UNSA-e donijeli.

Advokatski tim prof. Izetbegović je od samog početka bio u pravu. Mi smo sugerisali rektoru da se sačeka tužilačka odluka, da se cjelokupan proces ne provodi na osnovu indicija i percepcija koje su kreirane u javnosti nego na osnovu konkretnih odluka nadležnih organa-napomenuo je on.

Senat i rektor UNSA-e trebali bi poništiti dosadašnje odluke nakon ovakve odluke Tužilašva KS.

Tražit ćemo i vraćanje zvanja i stavljanje van snage svih odluka koje su donesene te da se uspostavi raniji radno-pravi status, kao akademski i naučni-zaključio je Oruč.

Podsjetimo, Izetbegović je tokom gostovanja na Hayat televiziji još u martu pokazala indeks te, između ostalog, poručila:

Ovo je indeks koji dokazuje da sam završila Medicinski fakultet. Dokazuje da sam napravila pauzu od 4 godine. Nije istina da sam studirala 11 godina. Onda drugi indeks, postdplomski i treći indeks sa Sveučilišta u Zagrebu koji je bio nastavak mog postdiplomskog studija iz Sarajeva po ondašnjem zakonu. Tu su sve ocjene upisane, sve je ovjereno. Srećom imam tri indeksa, a ne samo jedan.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija