Akcija “Kappa”: Pronađena veća količina kanabisa, kokaina, oružja…

Akcija “Kappa”: Pronađena veća količina kanabisa, kokaina, oružja…


U akciji Federalne uprave policije (FUP) i Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a dana je lišeno slobode pet osoba na području tri bh. grada zbog proizvodnje i prodaje droge.

Saopćeni su i inicijali slobode lišenih.

– Danas su policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, proveli operativno-taktičku akciju pod nazivom “Kappa” u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS-a, PU Istočno Sarajevo i stručnom pomoći Ministarstva unutrašanjih poslova KS, te su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Kaknja lišili slobode pet osoba inicijala A. Ć. (1989), B. B. (1991), H. G. (1990), E. D. (1985) i A. J. (1977) koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga – saopćeno je iz FUP-a.

POGLEDAJ GALERIJU

U akciji je pretresena pokretna i nepokretna imovina osumnjičenih i pronađena veća količina kanabisa, amfetamina, kokaina, veća količina oružja i municije, ručne bombe, te drugi predmeti koji potječu ili se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

– Navedene osobe se sumnjiče da su kao organizirana grupa, na čijem je čelu bio A. Ć., duži vremenski period drogu nabavljale i neovlašteno stavljale u promet na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona, Bosansko-podrinjskog kantona i Istočnog Sarajeva s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Pojedini članovi grupe dovode se u vezu sa korištenjem Sky aplikacije preko koje su vršili nabavku i prodaju opojne droge – dodaje se u saopćenju.

Slobode lišeni će nakon kriminalističke obrade biti predati nadležnom tužilaštvu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija