Akcija Kode: Za dvije osobe traži se produženje pritvora, za četiri mjere zabrane

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu za tri mjeseca zatražilo je produženje pritvora Bojanu Rističeviću i Aleksandru Hršumu, uhapšenima u akciji ”Kode”, dok su za četvoricu osumnjičenih zatražene mjere zabrane.

Mjere zabrane predložene su za Dalibora Bambareza, Danila Cicovića, Еminu Mašić i Igora Cicovića.

”Produženje pritvora za R.B. i H.A. zatraženo je zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak sakrivanjem dokaza i uticajem na svjedoke. Protiv D.B., D.C., Е.M. i I.C. predložene su mjere zabrane”, saopštilo je OJT Istočno Sarajevo.

Radi se o uhapšenima u akciji ”Kode” koja je vođena na osnovu informacija dobijenih dekripcijom aplikacije ”Sky”. Istragom je obuhvaćeno ukupno 15 osoba.

Grupi se na teret stavlja da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet drogom, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i prikrivanje.

Sumnja se da je ova grupa duži vremenski period dogovoarala kupovinu i distribuciju različitih vrsta droga na području Istočnog Sarajeva, na čemu su zaradili oko 2.750.000 KM.

Iz policije je ranije saopšteno da je uhapšena grupa prokrijumčarila oko 20 kilograma kokaina, 130 kilograma marihuane, 52.000 komada tableta ekstazija, 60 kilograma amfetamina, određenu količinu heroina i supstanci za proizvodnju droge.

Većina osumnjičenih imaju bogate kriminalne dosijee, a u trgovini droge navodno su blisko sarađivali sa Darkom Еlezom, koji se nalazi u Srbiji na izdržavanjeu 15-godišnje kazne zatvora po presudi i predmetu ”Lutka”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79