(VIDEO) Saobraćajni kolaps od Sarajeva prema Hercegovini

Zbog Međunarodnog praznika rada i nekoliko neradnih dana rano jutros se bilježe velike gužve na pojedinim putevima u Bosni i Hercegovini.

Tako su duge kolone automobila već u ranim jutarnjim satima stvorene na putu od Sarajeva prema Konjicu i Jablanici te dalje prema Mostaru i granici sa Hrvatskom s obzirom da brojni građani odlaze na more.

Duge kolone su registrovane i na autoputu A-1 Tarčin – Bradina odnosno na naplatnom mjestu Bradina.

BIHAMK u svom jutarnjem izvještaju izdvaja dionice sa aktuelnim radovima: Tarčin – Konjic (na dvije lokacije), Jablanica – Potoci (Donja Jablanica), Tuzla – Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj – Vlasenica (Gojsalići), Jelah – Doboj (Kraševo), Dobro Polje – Miljevina, Čevljanovići – Nišići i Bijeljina – Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik – Vraca) i na sjevernom ulazu u Mostar.

Pored toga, na magistralnom putu Rogatica – Ustiprača je obustavljen saobraćaj za vozila preko 30 tona zbog oštećenja mosta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).

Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Napomenimo da je zbog međunarodnog praznika rada 1. maja danas i sutra zabranjen prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

Meteorolozi do kraja dana najavljuju padavine, tako da apelujemo na vozače da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79