Ostavio oproštajnu poruku: Mujaga Čičkušić sjekiru kupio na Hametovoj pijaci, bio je ljubomoran?

Mujaga Čičkušić ubio je 34-godišnju suprugu Amelu i njihovo dvoje djece starosti od 9 i 2 godine, a zatim otišao u susjednu zgradu i oduzeo sebi život skokom sa 14. sprata.

Navodno je nakon ubistava ostavio oproštajnu poruku da vratima stana. U pismu su pisala pojedina imena njegovih poznanika i porodice.

Istražni timovi pronašli su sjekiru kojom je najvjerovatnije izvršeno ubistvo. Pronađeni su i drugi oštri predmeti, a istragom će biti utvrđeno da li ih je pobio oštricom ili tupim dijelom sjekire. Naređeno je vještačenje.

Kako piše Avaz, motiv stravičnog ubistva bi mogla biti ljubomora.

No, za sada ova informacija nije zvanično potvrđena.

Amela je radila kao medicinska sestra u UKC Tuzla, a Čičkušić se prije nekoliko dana vratio iz Njemačke, gdje je radio kao medicinski tehničar.

On je detaljno isplanirao zločin, a nekoliko dana prije ubistva je otišao do Hametove pijace gdje je kupio sjekiru.

U stanu je zatečen prizor koji ledi krv u žilama, a cijeli stan je bukvalno uništen i ispremještan. Supruga je, što je pokazala istraga, pokušala spasiti djecu, ali nije uspjela.

Ovo su Mujaga Čičkušić i supruga Amela, građani se opraštaju samo od nje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79