Muhamedu na plaži u Neumu ukraden mobitel, vozačka, lična i 1.600 KM

Policija, uz podršku zabrinutih građana, intenzivno traga za lopovom koji je posljednjih dana počinio niz krađa ličnih stvari na plažama u Neumu.

Prema dostupnim informacijama, nepoznata osoba krade torbe, novčanike, telefone i druge vrijedne predmete ostavljene bez nadzora dok se vlasnici kupaj piše Crna-Hronika.

Nažalost jedan od tih nesretnih građana je i Muhamed M. kojem je 27.6.2024. godine ovaj muškarac ukrao mobilni telefon, 800 KM, dvije bankovne kartice sa kojih je skinuto još 800 KM.

“27.6.2024. godine u 18:20 sati u PS Neum prijavio je Muhamed M. rođen u Zenici, nastanjen u Mariboru da mu je NN počinitelj istog dana sa plaže Grand hotela Neum u Neumu otuđio njegovu osobnu bh. iskaznicu, slovensku osobnu iskaznicu, bh. vozačku dozvolu, zdravstvenu iskaznicu, dvije bankovne kartice, te novac u iznosu od 800 KM u apoenima 8×100 KM kao i mobitel marke Samsung Galaxy 14 plave boje te mu je sa bankovne kartice odmah nakon krađe skinuto 800 KM” – potvrđeno je iz MUP-a HNK PS Neum.

Policija poziva sve koji imaju informacije o sumnjivim aktivnostima ili su bili žrtve krađe da se jave najbližoj policijskoj stanici.

Prepoznajete li muškarca sa video snimka? – ukoliko prepoznajete molimo da se javi policiji ili na broj telefona 062 614 351

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79